søndag 4. oktober 2015

Velkommen til Budapest



Viktig informasjon
Oppdatert Program:

Torsdag 30. juni:    Gardenparty på Gundel Restaurant. Middagsservering med åpen bar.
                               Antrekk: Pent og sommerlig.
                               Arrangementet begynner kl 18 med en velkomstdrink. Middag fra kl 19.

Fredag 1. juli:          Båttur på Donau fra kl 19:00-21:00.  Oppmøte utenfor Marriot hotell, på nedsiden mot elven kl. 18.30. Vi går samlet ned til båten, som ligger 5 minutter unna, ved Elisabeth-broen. Fingermat og drikkeservering (sparkling wine, mineralvann,  og kaffe). Antrekk: Pent og sommerlig.

Lørdag 2. juli:          Vielse kl 14:30 i Calvinist Church på Buda-siden. Bussene går kl 14.00 (sharp) fra Marriott. Retur til Marriott etter seremonien. Mottakelse fra kl 17:00 på terrassen i 2. etasje på Marriott hotell. Middag starter ca kl 18:00. Antrekk: Kjole og dress eller smoking.

Toastmaster på lørdag: Wiebke Sivertsen, wsivertsen(alfakrøll)gmail.com, 934 31 594
Brudens forlover: Karin Lindén
Brudgommens forlover: Thomas Backer-Grøndahl
Prest: Svein Ringsby





Vi har vært i Budapest i januar for smaking av menyer og det var en flott opplevelse. Med forbehold om endringer så er menyen for torsdag og lørdag kveld klar, både når det gjelder mat og drikke. Maten var veldig god, og man kan vel beskrive det som en kontinental meny med innslag av ungarsk mat. Dette gjelder begge dagene, men kanskje mest aktuelt på torsdagen hvor det er større innslag av ungarsk mat.

Som middagsmeny på Gundel er det flere av varmrettene som kan beskrives som ungarskinspirerte eller favoritter. Dette gjelder blant annet kylling med paprika saus, biff gryte ala Gundel, and med rødkål og potetmos og mangalitza.

Ettersom Ungarn var en del av et keiserdømme fram til etter første verdenskrig så er noe av maten inspirert av det østeriske kjøkken. Gundel er en restaurant som har vært en foregangsfigur når det gjelder utvikling av det ungarske kjøkken og stedet har flere retter som er særegne for dem. Deriblant Gundel palascinta som er en dessert-pannekake med sjokolade- og mandelfyll. Dette bør prøves av alle deltagende gjester som ikke har smakt på dette tidligere.

Både torsdag og lørdag vil drikkepakken bestå av utelukkende ungarske viner. Dette gjelder også den musserende vinen. Vi har smakt alle vinene som blir servert og de falt veldig i smak.

Meny Gundel, på torsdagen:

- Cold appetizer
Smoked trout from Szilvásvárad with leaf salads and wasabi sauce Gundel goose liver paté seasoned with Kápia paprika Marinated breast of duck with apple-celery salad Mangalitza ham with fruits
Herbed tenderloin of grey cattle, Gundel salad

- Soup
Asparagus cream soup with linseed scone

- Main course
Grilled medallions of pike perch with sautéed potatoes and white wine sauce Traditional paprika chicken with egg noodle royal. 

Marjoram-seasoned duck bits with braised cabbage and onion-mashed potato
Herbed tenderloin of Mangalitza pork with red wine sented forest mushrooms and sautéd potatoes Gundel tenderloin of beef stew with napkin dumplings
Pancake filled with crispy vegetable stripes with roasted bell pepper sauce

- Dessert
Emperor’s strudel with strawberry sauce Traditional crépe á la Gundel
Gundel cake bonbon
Cottage cheese cake with cranberries and almond crisp Sour cherry and apple pie
Tokaj wine-scented apple torte with walnut

Meny Marriott, på lørdag

- Forrett
Thyme roasted duck breast with sour cherry, turkey paté with pistachios, smoked trout with apple horseradish and poached duck liver with spicy pear chutney.

- Suppe
Tarragon turkey soup

- Hovedrett
Duo of lamb and veal chop with crispy basil crust, horseradish potatoes, cherry tomatoes and forest mushrooms

Lime sorbet

- Dessert
Guandilla ganache with prunes and chocolate sauce













Internettside med mye informasjon om Budapest: www.budapest.no

1 kommentar: